donderdag 5 maart 2009

Tasjes maken op het RCFC

Vandaag gaan we terug naar het RCFC, vorige week woensdag waren we hier ook. Om hier te komen moeten we eerste met de metro en daarna verder met de autorickshaw. De bestuurder laat even op zich wachten, waardoor Ilse dreigt zelf het stuur ter hand te nemen. Gelukkig kunnen we haar net op tijd van dit dwaze plan afbrengen :-)


Deze keer gaat Rosalie ook mee en we vragen of zij het verhaal voor wil lezen. Zij doet dat vanmorgen vol overgave, Kakaly vertaalt en de kinderen reageren enthousiast. Het is erg leuk om dit te aanschouwen en het doet ons beseffen dat we ver verwijderd zijn van het leraarschap !


Rosalie legt het belang van bomen uit en een jongetje weet zelfs te vertellend dat de bomen ons voorzien van zuurstof, slimme kinderen hier ! De link naar de tasjes is dat je beter een stoffen (duurzaam) tasje kan gebruiken dan een papieren zak, omdat dat laatste bomen 'kost'. Na het verhaal mogen de kinderen zelf hun stoffen tasje versieren met foamstikkers en/of schilderen met textielstiften. Gelukkig doen ze het hier ook allebei en er ontstaan weer ware kunststukjes.


Een van de leraressen claimt zelfs dat dit de 'beste les ooit is', wat ik betwijfel, maar goed, het is een leuk compliment. De kinderen hier kunnen allemaal prima zelf knutselen, dus voor ons is het een eitje, we hoeven deze keer weinig te doen dan ze af en toe flink te prijzen ! Na de les krijgen we boven op kantoor het gebruikelijke kopje thee, waarna Wilbert en Ilse hun kadootjes uit gaan delen bij de kinderen die op de ziekenzaal liggen.


Eerst wordt er angstvallig afgewacht, de kadootjes worden niet gelijk opengemaakt, maar als Wilbert en Ilse even later achterom kijken, zitten de meeste kinderen geamuseerd in hun boekjes te kijken ! Missie geslaagd !


Met de ambulance worden we afgezet bij het metrostation, we lunchen op Sudderstreet en lopen terug naar het hotel om even lekker uit te rusten. De bijna twee weken Calcutta gaan zijn tol eisen en we zijn alledrie redelijk moe. Halverwege de middag splitsen we ons weer op. Willeke gaat naar Rosalie toe voor een vergadering met Reena en Ashit over de bijdrage voor Prayrona 3, de puntjes moeten nog op de i gezet worden. Wilbert en Ilse gaan op 'sightseeing' en bezoeken het Victoria Memorial en Flurries (de eerste is een cultuur-monument, de tweede een gebakzaak ...).



Halverwege de avond komen we elkaar weer tegen en ronden we de peacock-cards af, het is een heel verhaal, maar kort gezegd zijn er kaarten gemaakt waarin een foto geplakt wordt van het desbetreffende kind, inclusief naam en leeftijd. Het gaat om ongeveer 55 kaarten, dus het is even een gezoek, welke foto bij welke naam/leeftijd hoort, maar zo tegen half 11 is ook deze klus geklaard ! Morgen alweer onze laatste dag, alhoewel we fysiek en emotioneel een beetje uitgeput raken, willen we eigenlijk helemaal nog niet weg ....

Geen opmerkingen: