woensdag 17 februari 2010

Vergaderen op z'n Indiaas ...

Wat hoor ik nu toch weer ? Ik steek mijn hoofd buiten het raam en het regent ! Nee, het giet ! En het onweert, het gaat flink tekeer. Ik ben blij dat ik (net) binnenben, ik heb mijn paraplu niet meegenomen deze keer (en de paraplu had waarschijnlijk ook geen nut gehad ..).

Volgens mij is het nog te vroeg (in het jaar) voor fikse buien, maar ja, de natuur laat zich niet dwingen. Liever nu laat in de avond dan overdag ... maar als ik weather.com mag geloven, regent het morgen ook de hele dag ... hmmm... toch maar paraplutje kopen dan ...

Vandaag was hectisch, maar we hebben veel gedaan. Vanmorgen geslapen tot een uur of tien, was hard nodig en ik werd toch nog redelijk gebroken wakker. Na een douche en een ontbijtje was dit gelukkig snel over. Hierna de vergadering van vanmiddag voorbereid, alle stukken bij elkaar gezocht en alle punten nog eens in gedachten doorgenomen. Om half 12 stonden mr. Khan en Rosalie voor de deur, op naar de Prayrona 3 school !

Zoals gebruikelijk zorgde Reena weer perfekt voor ons natje en droogje, ze maakt heerlijke dahl en kip. De vergadering verliep op z'n Indiaas, chaotisch, het duurde lang en er werd helemaal niet (ahum) van het onderwerp afgeweken. Maar goed, na een paar uur was het budget voor 2010 geregeld, waren er nieuwe plannen gemaakt en hadden we de voortgang en problemen op de diverse scholen besproken. Iedereen had achteraf gelukkig een voldaan gevoel. Een van de leuke plannen is om voor de meiden een nieuw vocational programma op te zetten, namelijk kapster / schoonheidsspecialiste. Ze kunnen dan kiezen tussen dit en het naaien/borduren. Echt een leuk plan om de meiden een kans te bieden op zelfstandigheid. Het moet nog uitgewerkt worden, maar dat is Ashit wel toevertrouwd. Ook het idee van de medische checkup voor de Prayrona 2 kinderen krijgt nu vorm. Er wordt een arts gezocht, maar er is ook informatie ingewonnen over Calcutta Rescue, een grote organisatie met een eigen apotheek.

Uiteindelijk is het al begin van de avond als we de terugreis beginnen. Als ik een uur later Blue Skye binnenloop, staat de mango-juice al op me te wachten. De jongens waren me nog niet vergeten ! Toch weer leuk om herkend te worden. Daarna heb ik dan eindelijk tijd om even wcpapier en water te kopen, al moet ik wel opschieten, want veel 'winkeltjes' gaan al dicht. Ik loop nog even langs de bank om geld te pinnen en uiteindelijk ben ik dan half 11 terug in het hotel. Bij de receptie zit David te praten met een Amerikaan, die vind dat ik er typisch Nederlands uitzie met mijn 'beautiful smile'. David haast zich om te zeggen dat ik normaal met mijn man kom, best grappig van hem om me zo proberen te beschermen, alleen waarvoor was me niet helemaal duidelijk. Daarna een lekkere douche om al de viezigheid van me af te laten spoelen. Heerlijk, het was een warme en benauwde dag en nu met die fikse onweersbuien, snap ik ook waarom.

Geen opmerkingen: