zaterdag 19 december 2015

Het sneeuwt!

Afgelopen nacht hebben we er een dekentje bijgepakt, het is redelijk koud aan het worden in Calcutta. Als we wakker worden, horen we het keihard regenen. Goed voor het stof in de straten, maar het wordt er zo niet warmer op.

De ruitenwissers van de taxi van Khan vegen flapperend en klapperend het regenwater van de ruit. Het is druk onderweg, dat heeft vast met het slechte weer te maken.



Als we bij de Prayrona-2 school aankomen is het gelukkig droog. Reena, Ashit en de leraressen zijn er al, de kinderen druppelen één voor één binnen. De kerstboom staat al klaar, het is een flinkerd, we hebben hem jaren geleden gekocht toen we hier ook rond de kerstdagen waren. Ashit heeft er goed voor gezorgd, hij ziet er nog als nieuw uit.



Het boek gaat over William, de muis die nog nooit sneeuw heeft gezien. Zijn opa heeft een sneeuwbol, maar William zou zo graag eens echte sneeuw zien. Uiteindelijk gebeurt dat natuurlijk ook. In Calcutta hebben we twee sneeuwbollen gekocht, de kinderen vinden het prachtig om naar te kijken, vooral de kleinsten zijn helemaal onder de indruk.




Als het in het boek gaat sneeuwen, laten wij het ook sneeuwen in de klas. Vanochtend hebben we samen kleine stukjes papier geknipt en gescheurd en samen met de leraressen gooien we dit op hetzelfde tijdstip over de kinderen heen. De kinderen vinden het geweldig!

het sneeuwt!

Dan start het knutseluurtje, de oudere kinderen maken houten ornamenten, versieren ze met stiften en glitter en de kleintjes maken een kleurplaat van een kerstboom.









Uiteindelijk worden de hangers in de kerstboom gehangen en maken we een foto waar (bijna) iedereen op staat.





Lachend en volop kletsend gaan de kinderen naar huis, dit was een geslaagde ochtend, zo leuk dat we de kinderen even de sores van thuis konden laten vergeten.

Geen opmerkingen: