donderdag 17 december 2009

Een nieuwe start voor Prayrona 1

Vandaag bezoeken we de nieuwe Prayrona-1 school in de Ulta Danga sloppenwijken. Aan het begin van de middag lopen we richting Suddery-street, zoals mr. Khan altijd zegt (het is eigenlijk Sudderstreet). We gaan vanmiddag naar het nieuwe gebouw van Prayrona 1 en na 1 uur is het voor Khan lastig om bij het hotel te komen, dan worden namelijk (bijna) alle rijrichtingen in het centrum omgedraaid. En we hadden tijd genoeg, dus zijn we op ons gemak naar Suddery-street gelopen.

het 'nieuwe' Prayrona-1 gebouw

Aangekomen bij het nieuwe (d.i. andere) Prayrona-1 gebouw, staat Reena al op ons te wachten. Opgetogen laat ze ons binnen. Dit is wel heel wat anders dan het vorige gebouwtje. Ook dit gebouw is (helaas) geen eigendom, maar hier kunnen wel naaimachines en ander materiaal (veilig) achtergelaten worden, dus dat is al een hele verbetering !


Het gebouw is nu een maand in gebruik, voor 3 dagen in de week voor alleen prevocational training. Vanaf 1 januari gaat het volledige programma draaien, dagelijks les en dagelijks prevocational training.

Beneden zijn twee ruimtes. In één ruimte krijgen de dames les in patroontekenen. Trots laten ze hun 'miniatuurkleertjes' zien, dit is al bereikt in slechts één maand !


In de andere ruimte beneden zitten de wat jongere dames te borduren. Allemaal laten ze apetrots hun borduursels zien, zo te zien leren ze momenteel 5 verschillende technieken.




Daarna naar boven. Daar is op het dak ook nog een mooie ruimte. Niet bruikbaar als het regent, maar nu was het er echt geweldig. Lekker briesje, het is er prima toeven. Hier is een kleine groep aan het oefenen voor het toneelstuk voor 2e kerstdag. Dan wordt er een toneelstuk opgevoerd met leerlingen van alle drie de Prayronascholen inclusief Prabartak ! Ze doen dit elk jaar en nu kunnen we er een keertje bij zijn, helemaal super natuurlijk.

een scene uit het toneelstuk

alle acteurs

Een aantal scenes worden voorgespeeld en, al begrijpen we niets van wat ze zeggen, het acteerwerk ziet er indrukwekkend uit. Af en toe wordt er in het dikke script gestudeerd, we worden echt heel nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren op 2e kerstdag !

Piyali en Anita bestuderen het script

Het was fantastisch om dit allemaal te zien, al die bedrijvigheid. Wat zal het heerlijk zijn als straks, vanaf 1 januari, de schoollessen hier ook weer starten !

Geen opmerkingen: