woensdag 23 december 2009

Kerst in het RCFC


Vandaag gaan we naar het RCFC om kerst te vieren. We gaan daar altijd heen met het openbaar vervoer (metro en tuktuk), maar omdat zo'n fikse kerstboom niet echt in een tuktuk past (misschien erop, maar dat wilden we maar niet uitproberen), hebben we mr. Khan gevraagd of hij ook de weg wist naar het RCFC. Nou, dat wist hij wel !

Dus vanmorgen om half 10 laden we de taxi volledig af met kerstspullen, kerstboom, kerstkadootjes, kerstles en onszelf. Off we go ! Tot aan Tollygunge gaat het goed, daarna staan we stil op een kruispunt. Mr. Khan wijst naar links, maar wij weten toch echt bijna zeker dat we rechts moeten. Gelukkig is hij geen eigenwijze Indier en vraagt hij even naar de weg, I hate to say this, maar we hadden gelijk ! Vonden wij best stoer van onszelf, zo hebben we in ieder geval samen met mr. Khan de weg gevonden.

Bij het RCFC stellen we Kakaly voor om de les boven in het OT block te doen. Hier liggen de kinderen die nog niet zo lang geleden een operatie ondergaan hebben en het is misschien wel leuk om samen met hen kerst te vieren. Kakaly moet eerst wel toestemming vragen aan de dokter, maar hij vindt het goed (gelukkig). En zo verhuizen we met al onze kerstmutsen en kerstboom naar het OT block.

En het was feest, eerlijk is eerlijk, de kids hier zijn 'wel' opgevoed, 'leuk' ondeugend en soms uitermate schattig. Muisstil werd er naar het kerstverhaaltje geluisterd en daarna gingen ze helemaal op in het maken van de kerstversiering.

best lastig dat rendiergewei dat elke keer van je hoofd afzakt ..



Sterretjes plakken en tekenen met de kerstmuts of met het rendiergewei op. Uiteindelijk hield iedereen trots zijn maaksel omhoog voor de foto.



Twee kereltjes hebben we aangekleed als kerstman, om daarna met de rendieren ervoor een soort slede te maken. Wat hadden we een lol !


met een beetje fantasie staan hier dus
4 rendieren voor de slee met de kerstman



armpje drukken met Johnnie

iedereen kijkt mee naar het filmpje dat erik afgelopen
zondag maakte van het optreden van de rcfc kids


Aan het begin van de middag brengt mr. Khan ons weer terug. Eerst naar het hotel (vanwege alle 'zooi') en daarna rijden we dan met hem mee naar Sudderstreet om daar te lunchen. Het grappige deze keer was, dat we precies om 5 voor 1 bij het hotel waren. Erg handig, want om 1 uur wordt in de stad de rijrichting namelijk omgedraaid. In de meeste straten veranderd dan dus gewoon de rijrichting voor het verkeer. Ook bij ons in de straat dus. Eigenlijk snap je niet hoe ze het doen, het gaat razendsnel, je draait je hoofd een keer om en de auto's komen ineens van de andere kant ! Maar goed, deze keer kwam het dus goed uit, we konden zo dezelfde kant weer terug als we gekomen waren.

mr. Khan voor zijn 'nieuwe' taxi

Na de lunch gaan we nog wat shoppen bij het emporium, een hele grote (staats)winkel waar je (zonder af te hoeven dingen) souvenirs kan kopen. Het is altijd wel leuk om te kijken wat er deze keer allemaal is, helaas hebben we nu niet zoveel leuke dingen gezien. Wel het is afrekenen altijd feest. Mannetje 1 tikt het op de computer aan en geeft een bonnetje mee, dan moet je naar de kassa (in een andere hoek) om af te rekenen bij mannetje 2, mannetje 3 brengt ondertussen je spulletjes naar de inpakafdeling, waar mannetje 4 dus in gaat pakken. Na het afrekenen krijg je van mannetje 2 een stempel op je bon en loop je dus naar mannetje 4, die het pakketje nogmaals controleert en het aan je meegeeft. Is altijd weer een leuk proces, vooral omdat het begint bij een computer en je uiteindelijk afrekent bij een kassa uit 1864 (of ouder). Maar goed, het werkt !

Terug in het hotel wordt het al snel donker, te snel, want de stroom ligt eruit. Is hier echt wel een uitzondering, want het gebeurt hier eigenlijk nooit (in tegensteling tot andere delen van de stad). Even later (het wordt nu echt donker) staat er iemand van het hotel met een klein kaarsje voor de deur, wel attent .. We besluiten maar weg te gaan, we waren sterretjes voor morgen aan het knippen, maar dat gaat zo niet lukken.

Bij de lijstenmaker mr. Ghosh halen we het kerstkadootje voor Rosalie op. Ze is er wel niet, maar dan krijgt ze het toch gewoon als ze weer terug komt ? We hebben een mooie foto van de Dalai Lama in laten lijsten. Mr. Ghosh heeft weer goed werk geleverd, het ziet er mooi uit. Daarna eten we wat en lopen we weer terug naar het hotel. Gelukkig is er weer licht, geen kortsluiting deze keer, de energiemaatschappij had het hotel 'gewoon' afgesloten. Gelukkig was het na één telefoontje weer opgelost.

Morgen alweer de laatste kerstles, wat vliegt de tijd toch, jammer hoor !!

Geen opmerkingen: