vrijdag 4 november 2011

Het schilderen van de maskers !!


Vanmorgen hobbelen we weer gezellig met z’n zessen in de taxi naar de Prayrona 3 school. Drie op de achterbank en drie op de voorbank (inclusief de chauffeur uiteraard). Voor het eerst zit ik op de voorbank, dat is in de afgelopen jaren eigenlijk nog nooit voorgekomen en dat is best ‘scary’, anders is het chaotische verkeer nog wel een drie meter van je vandaan, nu wordt daar dan toch ineens een meter vanaf gehaald.

Bij de Prayrona school zitten de kinderen al te springen om hun maskers af te maken. Wonder boven wonder weten ze allemaal hun eigen masker terug te vinden, voor ons lijken ze allemaal op elkaar en daarnaast zijn de meeste op de grond gevallen omdat de ballon geknapt is, of langzaam is leeggelopen. Maar na korte tijd zit iedereen met z’n eigen masker voor z’n neus. Eerst de randen eraf knippen, dan de ogen eruit, dan de gaatjes voor de touwtjes (om het masker achter de oren dicht te knopen) en daarna … jaaa … schilderen !! Dat is natuurlijk het leukste van allemaal.

Rosalie maakte zich zorgen dat ieder kind met dezelfde kleur zou beginnen en eindigen, maar deze zorg was werkelijk ongegrond. Iedereen heeft een waar kunststukje gemaakt en we hoefden ze echt niet aan te sporen om eens een andere kleur te nemen, dat ging allemaal vanzelf.
Uiteindelijk had iedereen zijn masker op (gelukkig droogde de verf snel) en werd het een soort combinatie van een marsmannetjes- c.q. monsteraanval. De kinderen hadden snel door dat ze ‘eng’ waren en maakten allerlei bewegingen om ons de stuipen op het lijf te jagen. Zij en wij hadden werkelijk de grootste lol.

Hieronder een (groot) aantal foto’s van deze middag, deze keer even allemaal op rij …




























Geen opmerkingen: